De Stille Voedselramp

Zorgen om staalslakken Eerbeek

Herdenking bevrijding Apeldoorn 16 april 2023

Promo kijk in de keuken Tour

Zomervakantie weerbericht: koeler en en licht wisselvallig

Zomervakantie weerbericht: koeler en en licht wisselvallig

Vanaf donderdag minder warm met dagelijks kans op enkele buien

Voor de vakantiegangers in eigen land is het vandaag nog prima weer, maar de komende dagen maakt het rustige augustusweer plaats voor een vrij koel en licht wisselvallig weertype. Een noordwestenwind zorgt namelijk voor aanvoer van koelere lucht en dagelijks is kans op enkele buien.

Vandaag krijgt het zonnige weer van de afgelopen dagen nog een vervolg, maar gedurende de dag neemt vanuit het noorden de bewolking toe. Het blijft tot de avond overal droog en in de zuidelijke helft kan waarschijnlijk de hele middag genoten worden van de zon. De temperatuur stijgt naar 19 graden in het noorden tot lokaal 23 graden in het zuidoosten van het land. Er waait een matige tot vrij krachtige noord(westen)wind en in de avond neemt de kans op een beetje regen toe.

Vanaf donderdag iets minder warm

Donderdag blaast de overwegend matige noordwestenwind koele lucht naar onze omgeving. Daarbij is er een afwisseling van zon, wolken en er trekken enkele buien van noord naar zuid over het land. Met maxima van 19 graden in het westen tot 20 graden landinwaarts is het een fractie minder warm dan de voorgaande dagen. Bovendien maakt de noordwestenwind het voor het gevoel nog iets frisser.

Ook vrijdag is het licht wisselvallig weer met een mix van zon, wolken en enkele buien. Kortom: het is gematigd zomerweer en met waarden rond 19 graden is het bovendien vrij koel voor de tijd van het jaar. Maxima van 21 graden zijn gebruikelijk voor eind augustus.

Aanhoudende noordenwind

Dit weekend blijft de wind vanuit het noorden waaien en laat het weerbeeld een mix van zon en wolken zien. Ook is kans op enkele buien en het wordt 20 ongeveer graden. Zondag wordt het lokaal 21 graden in het zuidoosten van het land. 

Na het weekend grote kans op droog weertype

Voor volgende week is de kans groot op overwegend droog weer met regelmatig ruimte voor de zon. De middagtemperatuur ligt daarbij rond of net boven de 20 graden. Het online-bericht: https://www.weeronline.nl/25-8-2021-weer-zomervakantie-nederland

VoorstVeluwezoom (Redactie)

-

Related Posts

Geef een reactie

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.